Winkel in 's-Hertogenbosch | Óók op zaterdagen open van 9:30 tot 12:30!
ERVAREN & VAKKUNDIGE KLANTENSERVICE!
GROTE EIGEN VOORRAAD, SNELLE LEVERING!
AL RUIM 20 JAAR DE SPECIALIST!
Welke soorten dakdragers zijn er:

Er zijn veel verschillende automodellen en voor elk automodel is een verschillende dakdrager nodig.

De Auto's met de Open Dakrail:
 
Dit is het meest eenvoudige type voor bevestiging, vaak zijn er 2 maten ( 120 en  135 cm ) voor de verschillende breedte auto's. Deze dakdragers komen vooral voor op stationwagons en cross uitvoeringen. Bij sommige auto´s zijn de dragers erg breed let daarom goed op of de voet ( die omde drager klempt ) ver genoeg open kan.

De Geintegreerde dakdrager:



Dit type dakrail komt steeds meer voor vanwege de milieu eisen ( minder weerstand) de drager ligt op het dak en kan niet volledig omvat worden. De dragers werken vooral door de dakdrager strak tegen de binnenkant te monteren en aan de buitenkant de klem vast te maken. veel auto's hebben puntjes aan de binnenkant van de rail, deze hoeven niet persee te worden gebruikt maar zijn makkelijk voor centrering.

Glad dak:

Er zijn auto's zonder rail op het dak meestal sedan en hatchback modellen. Hierin zijn 2 mogelijkheden: echt glad dak of fixpoint. Bij fixpoint zitten op het dak klepjes waaronder een moer zichtbaar is of een soort haakje. op dit haakje of in de schroef word dan dakdragervoet vast gezet. BIj het volledig gladde dak klempt de drager tussen de deur met steun op het dak.Hierin zijn veel merken die aanbod hebben. de goedekopere merken zijn wat universeler waardoor de pasvorm minder optimaal zal zijn. Het merk Farad biedt een goed passende set die speciaal voor 1 model auto is. Dit merk is dus niet universeel op dat gebied. merken als thule en atera zijn eveneeens zeer specifiek maar en stukje duurder en Thule is ook wat gecompliceerder in montage.

Er zijn dankzij internet steeds meer merken op de markt gekomen. Veel merken bieden goede kwaliteit en zijn ook aan te passen aan een nieuwe auto. Zeker als de set maar 1 a 2 keer per jaar gebruikt wordt is het zonde om te gaan voor de duurdere set. Belangrijk is dat de dakdragers Túv en citycrashtest goed bevonden zijn. Dit geeft de garantie dat het met de kwaliteit wel goed zit.
 
      14-05-2015 11:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.